3 RETETE DE HUMMUS: CLASIC, CU AVOCADO SI CU ARDEI COPTI

De fiecare data cand ies cu prietenele mele in restaurante cu specific turcesc sau libanez, comandam hummus. De fiecare data cand comandam hummus, macar una dintre noi se intreaba daca aceasta minunatie se poate face si acasa.

In sfarsit, a invins curiozitatea. Am dus ”aventura” la extrem, incercand nu una, ci chiar 3 retete de hummus, pentru a decide care imi place cel mai mult. Castigatoare a fost reteta de hummus cu ardei copti. 🙂

HUMMUS CLASIC

Calories per serving: 396

Fat per serving: 24

Carbs per serving: 31

Protein per serving: 15

Fiber per serving: 8

 HUMMUS CLASIC

Hummusul se serveste proaspat, stropit cu lamaie.

Pentru a inlocui painea sau lipiile, mananca hummus-ul cu batonase de legume proaspete.

Ingredients

  • 250 grame de naut uscat (400 grame daca este fiert)
  • 1 lamaie (eu am pus 2)
  • 100 ml tahini
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Putina apa ramasa de la fierberea nautului
  • Sare si piper alb

Instructions

  1. Se poate folosi naut la conserva, gata fiert sau, si mai bine, naut uscat pe care il fierbeti singuri.
  2. Nautul scurs – pastreaza o parte din zeama in care a fiert – se paseaza (in robot / blender) sau se toaca fin.
  3. Pasta de naut se amesteca bine cu cea de susan (tahini), zeama de la lamaie si usturoiul tocat pasta.
  4. Se adauga, amestecand continuu, uleiul si apa (din apa in care a fiert nautul) pana obtineti o cremă fina, dar consistenta.
  5. Sare si piper dupa gust.

Notes

Cum aceasta a fost prima incercare a mea, am subestimat cantitatea de apa de care era nevoie pentru obtinerea unui hummus cu adevarat cremos.

https://projectfit.ro/3-retete-de-hummus/

 

hummus

 

Hummus cu avocado

Ingrediente, 4 portii

  • 400g de naut fiert
  • 2 avocado, moi si copti
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 3 Linguri de tahini
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • putina apa ramasa de la fierberea nautului
  • sare, dupa gust

 Preparare:

  1. Se poate folosi naut la conserva, gata fiert sau, si mai bine, naut uscat pe care il fierbeti singuri.
  2. Nautul scurs – pastreaza o parte din zeama in care a fiert – se paseaza (in robot / blender) sau se toaca fin.
  3. Pasta de naut se amesteca bine cu cea de susan (tahini), cei 2 avocado, zeama de la lamaie si usturoiul tocat pasta.
  4. Se adauga, amestecand continuu, uleiul si apa (din apa in care a fiert nautul) pana obtineti o cremă fina, dar consistenta.
  5. Sare, dupa gust.

Total/portie:

Kcal – 415

Proteine – 13g

Lipide – 26g

Carbohidrati – 35g

Fibre –  13g

hummus cu avocado

Hummus cu ardei copti

Ingrediente, 4 portii:

  • 400g de naut fiert
  • 1 ardei gras rosu mare/2 ardei grasi rosii mici
  • 4 linguri de tahini
  • sucul a jumatate de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • putina apa, ramasa de la fierberea nautului
  • sare, dupa gust

 Preparare:

  1. Ardeiul se coace pe o tava de cuptor. Inteapa-l din loc in loc, pentru ca apoi sa il aranjezi pe tava si sa il introduci in cuptorul preincalzit la 180C, pentru aproximativ 25 de minute sau pana se inmoaie bine. Atunci cand este gata, lasa-l sa se raceasca, iar apoi il poti curata de coaja, samburi si cotor.
  2. Se poate folosi naut la conserva, gata fiert sau, si mai bine, naut uscat pe care il fierbeti singuri.
  3. Nautul scurs – pastreaza o parte din zeama in care a fiert – se paseaza (in robot / blender) sau se toaca fin.
  4. Pasta de naut se amesteca bine cu cea de susan (tahini), ardeii copti, zeama de la lamaie si usturoiul tocat pasta.
  5. Se adauga, amestecand continuu, uleiul si apa (din apa in care a fiert nautul) pana obtineti o crema fina, dar consistenta.
  6. Sare, dupa gust.

Total/portie:

Kcal – 400

Proteine – 15g

Lipide – 20g

Carbohidrati – 38g

Fibre –  11g

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest