3 RETETE DE HUMMUS: CLASIC, CU AVOCADO SI CU ARDEI COPTI

 De fiecare data cand ies cu prietenele mele in restaurante cu specific turcesc sau libanez, comandam hummus. De fiecare data cand comandam hummus, macar una dintre noi se intreaba daca aceasta minunatie se poate face si acasa.

In sfarsit, a invins curiozitatea.

Am dus ”aventura” la extrem, incercand nu una, ci chiar 3 retete de hummus, pentru a decide care imi place cel mai mult.

🏆 Castigatoare a fost reteta de hummus cu ardei copti. 🏆

 

 

retete de hummus

 

Hummus cu avocado

Ingrediente, 4 portii

  • 400g de naut fiert
  • 2 avocado, moi si copti
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 3 Linguri de tahini
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • putina apa ramasa de la fierberea nautului
  • sare, dupa gust

 Preparare:

  1. Se poate folosi naut la conserva, gata fiert sau, si mai bine, naut uscat pe care il fierbi chiar tu.
  2. Nautul scurs – pastreaza o parte din zeama in care a fiert – se paseaza (in robot / blender) sau se toaca fin.
  3. Pasta de naut se amesteca bine cu cea de susan (tahini), cei 2 avocado, zeama de la lamaie si usturoiul tocat.
  4. Se adauga, amestecand continuu, uleiul si apa (din apa in care a fiert nautul) pana obtii o cremă fina, dar consistenta.
  5. Adauga sare si piper, dupa gust.

Total/portie:

  • Kcal – 415
  • Proteine – 13g
  • Lipide – 26g
  • Carbohidrati – 35g
  • Fibre –  13g

retete de hummus

Hummus cu ardei copti

Ingrediente, 4 portii:

  • 400g de naut fiert
  • 1 ardei gras rosu mare/2 ardei grasi rosii mici
  • 4 linguri de tahini
  • sucul a jumatate de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • putina apa, ramasa de la fierberea nautului
  • sare si piper, dupa gust

 Preparare:

  1. Ardeiul se coace pe o tava.
  2. Spala ardeiul. Inteapa din loc in loc, apoi aranjeaza pe tava.
  3. Introdu in cuptorul preincalzit la 180C, pentru aproximativ 25 de minute sau pana se coace.
  4. Atunci cand este gata, lasa sa se raceasca.
  5. Apoi il poti curata de coaja, samburi si cotor.
  6. Se poate folosi naut la conserva, gata fiert sau, si mai bine, naut uscat pe care sa il fierbi chiar tu.
  7. Pastreaza o parte din zeama in care a fiert nautul.
  8. Nautul scurs se paseaza (in robot / blender) sau se toaca fin.
  9. Pasta de naut se amesteca bine cu cea de susan (tahini), ardeii copti, zeama de la lamaie si usturoiul tocat pasta.
  10. Se adauga, amestecand continuu, uleiul si apa in care a fiert nautul, pana obtii o crema fina, dar consistenta.
  11. Adauga sare si piper, dupa gust.

Total/portie:

  • Kcal – 400
  • Proteine – 15g
  • Lipide – 20g
  • Carbohidrati – 38g
  • Fibre –  11g

 

About Carina 79 Articles
Carina Badea - Nutritionist. Coach in schimbare de comportament alimentar. Specialist in nutritie sportiva vegetariana si vegana. Consilier NLP.