Tip of the day

YOGA IN NATURA. NATURA IN YOGA

 

Daca vei pasi in oricare dintre studio-urile de yoga din lume, vei observa imediat conexiunea dintre yoga si natura.

Acest set de fotografii incredibil de frumoase, numit ”Breathing life” (”Viata respira”) realizat de Michael O. Snyder, aduce aceasta conexiune la un nivel superior, dand si un nou inteles denumirii ”Tree pose”, (”pozitia copacului”, in yoga).

Snyder a conlucrat cu mai multe grupari din Washington D.C.- inclusiv Washington Parks and People (Parcurile si Oamenii din Washington), Independent Pictures (Tablouri Independente) si One Common Unity (O Unitate Comuna), pentru a putea fructifica acest proiect.

Autorul a intrat in parteneriat cu aceste organizatii tinand cont de misiunea lor comuna: a aduce viata in spatiile urbane verzi si a conecta comunitatile urbane cu natura. Astfel, pe langa faptul ca iti taie respiratia, aceste imagini promoveaza stransa legatura dintre om si  natura.

Pentru obtinerea imaginilor au fost recrutati instructorii de yoga Hawah Kasat si Helena Snyder. Fotografiile au fost facute la Meridian Hill/Parcul Malcom X in Washington D.C.

Fiecare dintre aceste poze suprarealiste este unica. Unele dintre imagini par a fi neobisnuit de delicate, pe cand altele creaza un efect opus, fiind mai degraba o oda pentru corpul uman. In acestea din urma, corpurile umane sunt alcatuite dintr-un baldachin de copaci si pietre, dand impresia de stabilitate si, mai ales, forta.

Desi imaginile par a fi tablouri, ele sunt, in realitate, fotografii. Snyder a folosit o tehnica dubla de expunere din cadrul camerei, pentru a putea amesteca imaginile pozitiilor de yoga si cele ale parcului. Astfel, a putut fi obtinut acest efect spectaculos: o integrare fara margini a formei umane in formele eterne ale naturii.

Credit: Bored Panda

yoga

Credit: Bored Panda

Credit: Bored PandaCredit: Bored Panda

Credit: Bored Panda

yogaCredit: Bored Panda

Puteti vedea si celelalte fotografii ale autorului aici.

Sursa: doyouyoga.com

Photo credit: boredpanda.com

About Carina 95 Articles
Carina Badea - IN CURAND