DESPRE MINE

 

 

Buna!

 

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, vrei sa stii cine sunt.

 

Ma numesc Carina Badea. Iti multumesc pentru vizitarea site-ului ProjectFit.ro!

 

Sunt aici in calitate de Coach in Schimbare de Comportament Alimentar (certifiat Precision Nutrition), Specialist in Nutritie (slabire si mentinere) si Antrenor Fitness.

 

Misiunea mea este sa ajut femeile ca tine sa recastige o relatie sanatoasa cu mancarea si sa se bucure de ceea ce vad in oglinda, ca sa poata trai o viata FIT.

 

Cum am ajuns aici?

 

Mi-am petrecut anii de facultate cazuta in gaura neagra a unei tulburari alimentare  si a nesfarsitului carusel de diete cu efect Yo-Yo.

Desi aparent faceam multe si aveam o viata frumoasa- eram profund nefericita.

De multe ori, preferam sa ma ascund in casa, decat sa ma vada lumea pe strada ducand niste kilograme in plus.

Consumam obsesiv informatie despre slabire si sport si asteptam ziua miraculoasa in care voi fi slaba si toate problemele mele se vor rezolva de la sine.

Tineam dieta dupa dieta: slabeam, ma ingrasam iar. Incercam alta dieta.

Slabeam din ce in ce mai greu  si ma ingrasam din ce in ce mai usor.

Acelasi hamster. Alta roata.

Simteam ca ma innec.

 

Intr-o zi am inteles ca asa nu se mai poate. Ca acest ciclu nesfarsit ma distruge si, mai rau, ii afecteaza si pe cei dragi mie.

 

Asa a inceput drumul lung care urma sa ma duca inafara.

Am acceptat ca nu dietele sunt salvarea. Vinovata nu era lipsa de vointa, ci felul in care erau gandite dietele: prea restrictive. Nu imi permiteau sa fac alegerile in functie de ce e mai bine pentru corpul meu, ci ma fortau sa ma concentrez asupra combinatiilor si meselor ”perfecte” pentru slabire. Vedeam mancarea doar ca prieten sau inamic al slabirii, cand, in realitate, e mai mult de atat.

Am invatat sa mananc  flexibil.

Am invatat sa-mi iubesc reflectia din oglinda. Ceea ce nu e deloc usor, atunci cand suferi de dismorfie corporala, dar, asa cum arata experienta, nu e nici imposibil.

Am invatat sa fac sport pentru ca asa ma simt cel mai bine, nu pentru ca trebuie neaparat sa incap intr-o marime mai mica.

Am invatat sa am grija de mine.

Si, cel mai important: am invatat  ca nu exista solutii magice. Exista doar construire de noi obiceiuri si aplicarea acestora in practica in mod constant.

 

Usor? Nu. Nu a fost usor. Dar alternativa era mult mai rea.

 

Ani mai tarziu, ma consider norocoasa pentru am avut aceasta experienta.  Acum pot fi acea ureche ce asculta, intelege si nu judeca,  pentru femeile care ajung sa lucreze cu mine. Norocoasa, pentru ca pot ajuta femeile ca tine sa nu-si mai piarda ani din viata pe diete ce sunt menite sa esueze.

 

Aici pe blog vei afla ca exista un mod de a-ti transforma stilul de viata prin pasi strategici, adaptati nevoilor tale de azi.

Slabitul este un proces de schimbare nu numai a felului in care mananci, dar si a felului in care relationezi cu mancarea. Cu propriul corp. Cu imaginea din oglinda.

Asa cum nu poti ajunge pe varful muntelui fara sa parcurgi metru cu metru,  nu poti slabi si mentine rezultatele fara sa parcurgi pasii necesari slabitului sanatos. Iar ca sa-i parcurgi, trebuie sa stii care sunt acestia.

Ceea ce e complicat. Dar e simplu.

Te invit in aceasta calatorie impreuna cu mine!