CINE SUNT EU?

Carina Badea nutritionist vegetarian mancat emotional

Buna,

Poate ma urmaresti deja de ceva timp sau poate e prima data cand vizitezi acest site. Oricum ar fi, iti multumesc ca esti aici si ma bucur sa fac parte din viata ta.

Eu sunt Carina Badea, nutritionist si coach.

  • In calitate de nutritionist, sunt specialist in nutritie vegetariana si vegana.
  • In calitate de coach, sunt coach in mancat constient. Ajut femeile sa parcurga drumul de la mancatul emotional la mancatul constient. 

In 2022 implinesc 36 de ani, 20 ani de cand sunt vegetariana si 7 ani de cand am ales sa transform o pasiune intr-o vocatie.

Iubesc nutritia, iubesc miscarea si tot ce au adus acestea in viata mea. Insa nu a fost intotdeauna asa.

Am adunat peste 10 ani de comportament alimentar nesanatos, calculat obsesiv de calorii, reprize de mancat compulsiv si antrenamente facute in exces. Au fost ani in care calitatea zilelor mele depindea de numarul afisat pe cantar dimineata.

Acum stiu ca tot ce inseamna nutritie si sport exista pentru a ne ajuta sa ducem o viata mai buna, nu pentru a devini scopul vietii in sine.

Anii de diete cu efecte de tip yo-yo (slabire-reingrasare) mi-au aratat ca toate dietele fuctioneaza si nu functioneaza in acelasi timp. Functioneaza pentru ca dau rezultate pe termen scurt. Nu functioneaza pentru ca nu ne arata ce inseamna, de fapt, un stil de viață sanatos. Iar un stil de viata sanatos nu implica doar ceea ce mancam. Un stil de viata sanatos implica miscarea. Implica relatiile, relatia cu noi insine, dar si cu cei din jurul nostru. Implica modul in care facem fata emotiilor si stresului, cat de bine dormim si cat de mult reusim sa ne bucuram de viata.

Acei ani au reusit sa transforme obsesia in interes, interesul in pasiune, iar pasiunea in vocatie. M-am indreptat cu perseverenta in aceasta directie si am devenit tehnician nutritionist, apoi coach in nutritie sportiva certificat Precision Nutrition. In momentul in care am inteles ca modul in care ne alimentam tine atat de mult de stima de sine si intelegerea propriului Eu, m-am indreptat intr-o directie putin diferita, insa complementara. Am devenit master NLP integrativ (programare neuro-lingvistica), practician in terapie cognitiv-comportamentala, consilier pentru dezvoltare personala si formator ANC.

Astazi  ma consider norocoasa pentru ca acele experiente dificile  din viata mea m-au condus catre acest drum.  Acum pot fi acea ureche care asculta, ințelege, sustine si nu judeca pentru oamenii care aleg sa lucreze cu mine. Norocoasa, pentru ca pot ajuta oamenii sa nu-si mai piarda ani din viata pe diete care sunt menite sa esueze.

Din acelasi motiv a aparut si site-ul www.projectfit.ro. Este locul unde scriu despre nutritie, nutritie vegetariana si vegana, formarea si adoptarea unor obiceiuri benefice pe timp lung, mancatul emotional si  mancatul constient.

Ideea de a lansa acest blog a aparut atunci cand am inteles ca exista un mod de a combina pasiunea pentru nutritie cu pasiunea pentru a citi, a invata si a scrie, intr-un mod prin care sa pot ajuta cat mai multi oameni.

In conditiile in care suntem bombardati de informatie mai mult sau mai putin calitativa, doresc sa ajut  oamenii sa-si modifice stilul de viata in timp ce isi respecta procesul, sa creeze spatii in care sa se ingrijeasca si sa practice autointelegerea si autocompasiunea. Toate acestea fac parte dintr-un proces de transformare sanatos.

Mi-as dori foarte mult sa te cunosc si sa aflu care sunt interesele tale, intrebarile tale, greutatile cu care te confrunti atunci cand iti doresti sa mananci mai sanatos, ce ti-ai dori sa afli fiind aici si urmarind acest site. Trimite-mi un mesaj si lasa-mi intrebarile tale. Hai sa ne conectam.  💌