OARE CAT DE MULT INGRASA PIZZA?

Pizza vs Salata

cat ingrasa pizza

 

oare cat de mult ingrasa o pizza

Oare cat ingrasa pizza?

 

Nimeni nu s-a ingrasat dupa ce a mancat o singura pizza.

Nimeni nu a slabit dupa ce a mancat o singura salata.

 

Stii ca esti pe calea gresita atunci cand mananci pizza mai des decat mananci salate sau atunci cand poti sa numeri pe degetele unei singure maini de cate ori ai mancat legume in ultima luna.

 

A manca sanatos nu este usor la inceput. Adevarul este, insa, ca va deveni mai usor cu timpul.

Corpul tau va deveni atat de obisnuit cu noile gusturi, cu gustul noiii vieti, incat vei uita cat de ”bine” te-ai simtit atunci cand mancai zilnic alimente nesanatoase.

 

Ce ar trebui sa faci atunci cand ai mancat o pizza intreaga?

Absolut nimic.

 

A manca ceva ce nu este benefic pentru corpul tau nu inseamna sfarsitul lumii. Asa ca nu e necesar sa te simti prost dupa ce ai facut-o. Sentimentele negative legate de ”greselile” alimentare ne fac mai mult rau decat ne face mancarea in sine. Mai ales atunci cand alimentele nesanatoase sunt, mai degraba, o exceptie de la regula, decat regula in sine.

Asa ca, bucura-te de gust. Fa sa se merite. Mesteca bine, bucura-te de senzatiile din interiorul gurii. Daca simti din plin starea de satisfactie acum, nu va trebui sa mananci pizza pentru mult timp de acum incolo. Noi, oamenii suntem simpli- cautam satisfactie in ceea ce facem. O pizza mancata o data la 2-3 luni este mai satisfacatoare decat pizza mancata zilnic si nici nu ar trebui sa fie motiv pentru a ne intreba cat ingrasa pizza. Salatele mancate zilnic sunt mai satisfacatoare decat salatele mancate o data la 2-3 luni si sunt un semn clar ca suntem pe drumul cel bun spre obtinerea unui corp sanatos si atragator.

 Cine alege? Tu alegi.  ✅

 

 

Sursa infografic: https://www.instagram.com/andreibadea_pt/

About Carina 83 Articles
Carina Badea [Food& Coaching] Specialist in nutritie vegetariana. Coach in mancat emotional. Ajut oamenii sa creeze relatii armonioase cu corpul si cu hrana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*