HEALTHY TIPS

PAGINI DINTR-UN E-BOOK CE NU VA FI SCRIS

 

 

 

La sfarsitul lunii iunie am anuntat pe Facebook ca urmeaza sa iau o pauza de Online pentru a termina sa lucrez la o resursa utila pentru cititoarele site-ului. In acel moment, aveam pe ecran un E-book scris in proportie de 80%. Iar pentru a termina munca la el, cu tot cu setarea sistemului prin care E-book-ul ar fi ajuns de la mine la tine, mai aveam nevoie de 2-3 saptamani.

Intamplarea a facut ca in timpul urmatoarelor 2 saptamani dupa anuntarea pauzei sa tin un discurs despre grasimile din alimentatie in cadrul clubului Toastmasters din care fac parte. Discurs pentru care am primit si feedback: interesant, dar informatie prea multa si mult prea complexa.

Daca ar fi fost vorba doar despre discurs, as fi acceptat feedback-ul constructiv, as fi meditat putin acasa la scaparile pe care le-am avut si, data viitoare, as fi facut un discurs mai bun.

De data aceasta, insa, nu putea fi chiar atat de usor.

Ceea ce prezentasem in discurs era varianta simplificata a ceea ce scrisesem deja intr-un capitol din E-book. Varianta SIMPLIFICATA.

Oops!

 

Desi as fi vrut sa raman putin mai mult timp in faza de negare, am fost nevoita sa primesc un dus rece si sa ma trezesc.

Ma lasasem pacalita de ”blestemul celui care stie”. Ma pierdeam in hatisul de lucruri simple, utile si importante. Aparent, deja de mai mult timp.

Iarasi: Oops!

 

A urmat o perioada de confuzie intensa, pentru ca desi stiam ce vreau sa nu fie E-book-ul, nu stiam ce vreau sa fie.

 

Din fericire, sedintele de Coaching si antrenamentele ma tineau destul de ocupata incat sa stiu ca timpul era folosit in mod productiv. Dar timpul trecea, confuzia ramanea tot acolo si urmatorul pas in ceea ce priveste directia pentru E-book si pentru blog era invelit in aceeasi ceata.

 

intelege ce mananci

 

In mod ironic, ceata a inceput sa dispara abia dupa ce am acceptat ca e OK sa treaca timpul si ca, de fapt, chiar aveam nevoie de aceasta pauza pentru a-mi reevalua munca din Online.

Acceptarea procesului este cea mai importanta unealta in schimbare.

 

A trebuit sa raspund la 2 intrebari: de ce fac asta si pentru cine? Raspunsurile au fost cele care mi-au aratat ce ar trebui sa fac de acum incolo.

 

Prin urmare, mi-am oprit tendinta naturala de a grabi procesul si m-am concentrat pe un singur pas. Urmatorul.

 

De data aceasta, am cerut feedback de mai multe ori in timpul procesului, pentru a ma asigura ca ceea ce produc este usor de inteles si util.

M-am concentrat pe selectarea informatiilor care conteaza cu adevarat, pe segmentarea informatiilor astfel incat sa fie usor de urmarit si am lucrat la crearea un mod vizual de a invata informatia. Totul compact, ca sa se incadreze in cat mai putine pagini, cu cat mai multa informatie actionabila.

Scopul meu a fost sa te ajut sa intelegi ce mananci si sa poti pune in practica ceea ce ai invatat chiar incepand cu urmatoarea masa. Nutritia este un domeniu complicat. Dar, pentru tine, nu trebuie sa fie.

 

Desi pauza a durat mult mai mult decat planuisem initial, stiu ca a fost nevoie de acest timp pentru a crea a noua directie pentru blog. Sper sa ma poti ierta. Am lipsit prea mult, dar nu inseamna ca nu m-am gandit la tine.

Trimite-mi un mesaj daca vrei sa primesti gratuit e-book-ul ”Intelege ce mananci.”

 

 

About Carina 97 Articles
Carina Badea - IN CURAND