PRAJITURA BROWNIE CU FASOLE NEAGRA SI CIOCOLATA

PRAJITURA BROWNIE CU FASOLE NEAGRA, CIOCOLATA SI COCOS (10 portii)

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 35 minutes

Calories per serving: 314

Fat per serving: 17,5

Carbs per serving: 35

Protein per serving: 8

Fiber per serving: 6

PRAJITURA BROWNIE CU FASOLE NEAGRA, CIOCOLATA SI COCOS  (10 portii)

Daca te intrebi oare ce gust ar putea avea un brownie cu fasole, nu esti singura. Prajitura din poza este facuta de mama mea si, chiar daca imi plac gusturile mai ciudate, aveam putine dubii si cred ca avea si ea. Insa prajitura a reusit sa depaseasca mult asteptarile: este cremoasa, cu gust intens de ciocolata, perfecta pentru zilele cand ai manca ceva dulce, dar vrei sa stii ca e si sanatos.

Ingredients

  • 80-100g ciocolata neagra cu peste 70%cacao
  • 15g unt/ 2 linguri ulei de cocos sau masline
  • 250g fasole in stare cruda, pusa la inmuiat peste noapte si fiarta, scursa bine/
  • /app 500g fasole daca folosesti conserva
  • 4 oua mari
  • 3-4 linguri mari de cacao
  • 100g piure de mere/o banana facuta piure +2 linguri de zahar (brun sau de cocos)
  • sau 100g zahar (brun sau de cocos)
  • 2 linguri mari (fara varf) de fulgi de cocos+ 2 linguri mari de tarate de ovaz
  • sau 4 linguri de fulgi de cocos
  • Jumatate de pahar de miez de nuca, maruntit (optional)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • Vanilie, dupa gust

Instructions

  1. Preincalzeste cuptorul la 175C.
  2. Acopera tava cu folie.
  3. Topeste ciocolata folosind procedeul Bain-Marie (daca folosesti unt, topeste si untul).
  4. Adauga fasolea in robotul de bucatarie. Amesteca.
  5. Adauga si restul ingredientelor. Amesteca pana se formeaza o masa uniforma.
  6. Toarna masa astfel formata in vasul pregatit . Pune la cuptor.
  7. Coace la 175C pentru exact 35 de minute.
  8. Lasa prajitura la racit.
  9. Dupa ce s-a racit, rastoarna prajitura pe un vas pregatit.
  10. Cand vei rasturna prajitura, vei observa ca suprafata ei este inca moale. Acum e momentul sa o decorezi: poti rade putina ciocolata neagra sau nuci (poti folosi chiar si fulgi de cocos).

Notes

Daca ai ingredientele pregatite, aceasta reteta se prepara foarte repede. Tot ce trebuie sa faci este sa topesti ciocolata (si untul) si sa adaugi totul intr-un robot de bucatarie. In rest, cuptorul pregatit si vasul acoperit cu folie.

Poti utiliza orice tip de fasole. Aici am folosit fasole neagra.

Fasolea o poti fierbe din timp si tine la congelator in pachetele mici, pentru a fi dezghetate la nevoie.

Poti folosi si fasole la conserva.

Asigura-te ca e stoarsa bine inainte de folosire.

Desi contine zahar, o portie de prajitura nu contine decat 35g de Carbohidrati, dintre care 6g sunt fibre (ca si comparatie, o banana are aproximativ 27g de Carbohidrati, dintre care 3g sunt fibre).

Observa lipsa oricarui tip de faina: mare plus pentru cei ce evita glutenul in dieta.

https://projectfit.ro/prajitura-brownie-cu-fasole-neagra-si-ciocolata/

Enjoy!

Facebooktwittergoogle_pluspinterest