HEALTHY TIPS

PUI CU LAMAIE (SI OREZ BASMATI)

Pui cu lamaie si turmeric, 1 portie

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 40 minutes

Category: Pranz si Cina, RETETE

Pui cu lamaie si turmeric, 1 portie

Se pot gati mai multe portii odata. Acestea pot fi pastrate la frigider timp de pana la 3 zile.

Ingredients

  • 100g piept de pui, taiat cubulete
  • Sucul a o lamaie
  • 5g unt/ ulei de cocos/palmier/masline
  • Fulgi de ardei chilli, dupa gust
  • Condiment curry, 1 lingurita
  • Turmeric pudra, 1/2 lingurita
  • Sare si piper, dupa gust

Instructions

  1. Spala pieptul de pui. Taie cubulete.
  2. Amesteca sucul de lamaie cu condimentele si uleiul.
  3. Adauga cubuletele de piept de pui.
  4. Lasa la marinat 2 ore la frigider, dupa care gateste-l la foc mic, pentru aproximativ 40min, intr-o tigaie de ceramica, pana dispare sosul si se rumenesc bucatile de pui.
  5. Amesteca la nevoie.

Notes

Puiul gatit astfel face masa buna cu o portie de orez basmati, dar si legume (nici o masa fara legume!).

Servite astfel, pot alcatui un pranz excelent.

Nutrition Facts

Pui cu lamaie si turmeric, 1 portie

Serves

Amount Per Serving
Calories 188
% Daily Value*
Total Fat 7 10.8%
Saturated Fat 0
Trans Fat
Cholesterol 0
Sodium 0
Total Carbohydrate 0 0
Dietary Fiber 0 0
Sugars
Protein 29
Vitamin A Vitamin C
Calcium Iron

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

https://projectfit.ro/pui-cu-lamaie-orez-basmati/

 

 

Garnitura de orez basmati, 4 portii

 

  • 200g de orez basmati (o cana)
  • 400 ml apa (2 cani)
  • 1 lingurita de ulei de masline/cocos/ palmier si 5g de unt (de preferinta bio)
  • Sare si piper, dupa gust
  • Condimente (ghimbir, turmeric, cardamom, curry, sofran), dupa gust.

 

  1. Spala orezul.
  2. Optional, poti lasa orezul la inmuiat 30 de minute, dupa care scurge bine de apa.
  3. Incalzeste uleiul in cratita, la foc mic.
  4. Adauga orezul. Prajeste-l pana devine lucios.
  5. Adauga apa. Apoi condimentele.
  6. Amesteca putin si lasa-l la foc mic.
  7. Dupa ce incepe sa fiarba apa, mai lasa orezul pe foc 10 minute, fara sa amesteci.
  8. In acest moment, cand bobul e aproape facut, dar mai e putin lichid, inchide focul si  lasa sub capac inca  10-15minute.

 

Total/portie:

Kcal – 210

Proteine – 4g

Lipide – 4g

Carbohidrati – 38g

Fibre – 6g

About Carina 98 Articles
Carina Badea - IN CURAND