Piept de pui cu lamaie si turmeric, 1 portie
Notes
Poti folosi carne de pui sau de curcan.
Se pot gati mai multe portii odata. Acestea pot fi pastrate la frigider timp de pana la 3 zile.
Puiul gatit astfel face masa buna cu o portie de orez brun sau basmati, dar si legume
(nicio masa fara legume 🥗).
Ingredients
- 150g piept de pui sau curcan, taiat cubulete
- Sucul unei lamai
- 1 lingurita ulei de cocos sau de masline
- Fulgi de ardei chilli, dupa gust
- Condiment curry, 1/2 lingurita
- Turmeric pudra, 1/2 lingurita
- Ghimbir pudra, 1/2 lingurita
- Usturoi pudra, 1/2 lingurita
- Sare si piper, dupa gust
Instructions
- Spala bine pieptul de pui. Taie cubulete.
- Amesteca sucul de lamaie cu condimentele si uleiul.
- Adauga cubuletele de piept de pui.
- Se poate gati imediat sau se poate lasa la marinat timp de 2 ore la frigider.
- Gateste la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute, intr-o tigaie de ceramica, pana dispare sosul si se rumenesc bucatile de pui.
- Amesteca de cate ori este nevoie.
Nutrition Facts
Piept de pui cu lamaie si turmeric, 1 portie
Serves: 1
Amount Per Serving: | ||
---|---|---|
Calories | 188 | |
% Daily Value* | ||
Total Fat 7 | 10.8% | |
Saturated Fat | 0 | |
Trans Fat | ||
Cholesterol | 0 | |
Sodium | 0 | |
Total Carbohydrate 0 | 0 | |
Dietary Fiber 0 | 0 | |
Sugars | ||
Protein 29 |
Vitamin A | Vitamin C | |
Calcium | Iron |
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.
PROJECT FIT
Carina Badea – Nutritionist. Coach in schimbare de comportament alimentar. Specialist in nutritie sportiva vegetariana si vegana. Consilier NLP.