SUPA-CREMA DE DOVLEAC CU GHIMBIR

SUPA-CREMA DE DOVLEAC CU GHIMBIR

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 50 minutes

Yield: 6 portii

Calories per serving: 331

Fat per serving: 15

Carbs per serving: 37

Protein per serving: 13

Fiber per serving: 9

SUPA-CREMA DE DOVLEAC CU GHIMBIR

Ingredients

  • ⁃ un dovleac mic (1-1,2 kg)
  • ⁃ un cartof dulce mare (400-500g)
  • ⁃ 2 cartofi mari
  • ⁃ 2 cepe
  • ⁃ 1 ardei gras
  • ⁃ 2-3 linguri bulion sau pasta de tomate
  • ⁃ 2-3 cm ghimbir
  • ⁃ 3-4 catei de usturoi
  • ⁃ sare, piper negru, ierburi (oregano si busuioc) dupa gust
  • ⁃ 1,5-2l apa
  • - 2 linguri de seminte de canepa sau dovleac

Instructions

  1. Taie dovleacul, cartoful dulce, cartofii, ardeiul si cepele in cuburi de cate 2 cm.
  2. Caleste.
  3. Adauga apa si fierbe pana se inmoaie legumele.
  4. Adauga sarea, piperul, pasta de tomate, ierburile, ghimbirul si usturoiul maruntit.
  5. Amesteca cu mixerul, pana obtii o masa uniforma si cremoasa.
  6. Serveste cu o lingura de smantana.
  7. Pentru mai multa satietate si un plus de proteine (dar si pentru a inlocui crutoanele), adauga la sfarsit seminte de dovleac sau de canepa (sunt calculate in datele retetei).
https://projectfit.ro/supa-crema-de-dovleac-cu-ghimbir/

Facebooktwittergoogle_pluspinterest