Ingredients
- ⁃ un dovleac mic (1-1,2 kg)
- ⁃ un cartof dulce mare (400-500g)
- ⁃ 2 cartofi mari
- ⁃ 2 cepe
- ⁃ 1 ardei gras
- ⁃ 2-3 linguri bulion sau pasta de tomate
- ⁃ 2-3 cm ghimbir
- ⁃ 3-4 catei de usturoi
- ⁃ sare, piper negru, ierburi (oregano si busuioc) dupa gust
- ⁃ 1,5-2l apa
- - 2 linguri de seminte de canepa sau dovleac
Instructions
- Taie dovleacul, cartoful dulce, cartofii, ardeiul si cepele in cuburi de cate 2 cm.
- Caleste.
- Adauga apa si fierbe pana se inmoaie legumele.
- Adauga sarea, piperul, pasta de tomate, ierburile, ghimbirul si usturoiul maruntit.
- Amesteca cu mixerul, pana obtii o masa uniforma si cremoasa.
- Serveste cu o lingura de smantana.
- Pentru mai multa satietate si un plus de proteine (dar si pentru a inlocui crutoanele), adauga la sfarsit seminte de dovleac sau de canepa (sunt calculate in datele retetei).
Nutrition Facts
SUPA-CREMA DE DOVLEAC CU GHIMBIR
Serves: 6 portii
Amount Per Serving: | ||
---|---|---|
Calories | 331 | |
% Daily Value* | ||
Total Fat 15 | 23.1% | |
Saturated Fat | 0 | |
Trans Fat | ||
Cholesterol | 0 | |
Sodium | 0 | |
Total Carbohydrate 37 | 12.3% | |
Dietary Fiber 9 | 36% | |
Sugars | ||
Protein 13 |
Vitamin A | Vitamin C | |
Calcium | Iron |
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.
PROJECT FIT
Leave a Reply