TE COSTA MAI MULT SA MANANCI DE POST/VEGAN? (infografic)

Se spune tot mai des ca este mult prea scump sa mananci sanatos in vremea postului sau sa alegi un stil de alimentatie vegan. Este, intr-adevar, mai scump?

Raspunsul este: nu, nu trebuie sa fie. Poate fi mai scump, intr-adevar, dar nu trebuie sa fie. La fel cum poate fi mai scumpa si alegerea unor produse omnivore de specialitate sau de calitate superioara.

Fiind nutritionist, ”nu m-a lasat sufletul” sa construiesc meniuri care sa includa snitele de pui si cartofi prajiti sau, in varianta vegana, pateu de post si carnati de soia. Astfel, am creat aceste 2 meniuri echilibrate, cel omnivor fiind moderat atat in proteine si carbohidrati, cat si lipide, iar cel de post avand o cantitate mai ridicata de carbohidrati (in variantele vegane, proteinele vin, de cele mai multe ori, la pachet cu carbohidratii complecsi si fibrele).

Am construit aceste 2 meniuri ”medii pe economie” astfel incat diferenta de pret* (daca aceasta ar fi existat) sa fie doar intre produsele de provenienta strict animala si cele alese pentru varianta de post/vegana, celelalte componente ale meniurilor fiind aceleasi.

 

te costa mai mult sa mananci de post

 

* Preturile ar putea varia in functie de locul in care alegi sa iti faci cumparaturile, astfel, aceleasi meniuri ar fi putut costa mai putin sau mai mult in alte magazine, orase, zone ale tarii.

Tu ce parere ai? Ai intampinat greutati in crearea meniurilor de post/vegane, meniuri care sa fie atat sanatoase, cat si accesibile financiar? Ai alte nelamuriri? Imi poti adresa intrebarile in comentarii, voi fi bucuroasa sa iti raspund! 🙂

About Carina 102 Articles
Carina Badea - IN CURAND