HEALTHY TIPS

VIDEOCLIPURILE CU PISICI, CEL MAI BUN REMEDIU ANTISTRES

 

videoclipuri cu pisici remediu antistres

Iti plac videoclipurile si pozele cu pisici? Si mie. Atat de mult, incat jumatate dintre conturile pe care le urmaresc pe Instagram sunt pisici. 

Dupa cum arata acest articol preluat de pe Agerpress, motivele pentru care ne plac pisicile ascund in spate mai mult decat nevoia de a admira aceste zeitati superbe ( 🙂 ), ci ne aduc beneficii (deloc suprinzatoare) in lupta zilnica cu stresul. La ce ritm de viata avem, orice ne ajuta in aceasta lupta si nu lasa urme pe ficat si colaceii de grasime, e binevenit. 

 

Videoclipurile cu pisici inregistreaza un succes fenomenal pe internet si indeosebi pe retelele de socializare. O echipa de cercetatori americani de la Universitatea Indiana arata ca, “la prima vedere, este un subiect prea usor ca sa faca obiectul unui studiu academic serios, insa extraordinara popularitate de care se bucura filmuletele cu pisici justifica cercetari aprofundate”.

 

Echipa a realizat un studiu pe aceasta tema, invitand si alti cercetatori, specialisti in media si psihologie, sa continue lucrarile, relateaza. In cadrul cercetarii, circa 7.000 de utilizatori de internet au raspuns unui chestionar care viza in special frecventa vizionarii unor videoclipuri cu pisici si reactiile emotionale in aceste imprejurari.

 

Au fost puse in evidenta cateva elemente interesante. Astfel, “aceste secvente aduc, chiar si pe moment, un beneficiu emotional imposibil de negat, calmand anxietatea si stresul, trezind un sentiment de bucurie si atenuand o senzatie de neplacere”.

 

Situatia nu este totusi suta la suta idilica, fiindca destul de multi amatori de videoclipuri cu pisici admit ca resimt un oarecare sentiment de culpabilitate dupa ce le vizioneaza, fiind constienti ca astfel amana alte activitati. Acest lucru este cu atat mai adevarat la locul de munca. Dar si in acest caz lucrurile sunt mai complexe, deoarece starea de bine instalata dupa vizionarea videoclipurilor ajuta la realizarea mai eficienta a sarcinilor de serviciu, cu un spirit mai pozitiv.

 

Specialistii americani arata ca “cercetari ulterioare vor permite o mai buna intelegere a influentei videoclipurilor cu pisici asupra starii emotionale, urmand să fie testata capacitatea lor, ca demers simplu si ieftin, de a imbunatati o stare emotionala”.

 

Intre timp, urmareste acest filmulet. Te provoc sa nu razi 🙂 

Vezi si: Pisicute Pin-Up amuzante

Sursa: Agerpress

 

About Carina 97 Articles
Carina Badea - IN CURAND